Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Каданс

08:07 Пятница 29.03.2024
Главная » 2016 » Март » 27 » Сотні тисяч кубинців відвідали історичне шоу Rolling Stones
10:20
Сотні тисяч кубинців відвідали історичне шоу Rolling Stones

BBC Україна

 

Легендарний британський рок-гурт Rolling Stones вперше виступив на Кубі, зібравши на свій безкоштовний концерт сотні тисяч глядачів.

 

Кубинці почали збиратися у величезному спортивному комплексі "Сьюдад Депортіва" у Гавані за багато годин до початку концерту, який на Кубі вже називають історичним.

Популярних музикантів такого масштабу не бувало на Кубі ніколи з тих пір, як лідер кубинської революції Фідель Кастро у 1961 році фактично заборонив на острові рок-музику, назвавши її підривною і декадентською.

Точно оцінити кількість тих, хто прийшов на виступ "роллінгів", не видається можливим, однак влада оцінює місткість "Сьюдад Депортіво" у півмільйона людей - а спортивний комплекс був заповнений повністю.

За іншими оцінками, глядачів було все ж менше - близько 200 тисяч.

Концерт Rolling Stones пройшов через три дні після такого ж історичного візиту на острів президента США Барака Обами. Чи було перше відвідування Куби американським президентом майже за 90 років.

Фронтмен групи Мік Джаггер почав виступ з привітання іспанською мовою.

"Привіт Гавана! Добрий вечір мій кубинський народ", - прокричав Джаггер і одразу ж залунала пісня Jumpin' Jack Flash - класичний хіт "роллінгів", без якого не обходиться жоден їхній концерт.

 

Rolling Stones виконали 18 пісень, причому вибрали найвідоміші зі свого величезного каталогу, окрема: Paint it Black, Gimme Shelter, Brown Sugar.

 

Між піснями Мік Джаггер продовжував спілкуватися з публікою іспанською.

"Ми знаємо, що колись тут було складно почути наші пісні. Але ось ми тут, і самі граємо їх вам у вашій прекрасній країні. Я думаю, часи нарешті змінюються", - сказав рокер під оплески і схвальний гул натовпу.

Шоу тривало більше двох годин і закінчилося одним з найбільших хітів - Satisfaction.

Музиканти вже пішли зі сцени, але публіка ще довго продовжувала хором співати знаменитий мотив гітарного рифу цієї пісні.

Просмотров: 642 | Добавил: mia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: