Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Каданс

21:17 Вторник 16.04.2024
Главная » 2016 » Март » 24 » У США дружині українського піаніста загрожує смертна кара за вбивство доньок
14:48
У США дружині українського піаніста загрожує смертна кара за вбивство доньок
BBC УКРАЇНА

 

У середу в суді техаського міста Форс-Верт відбулося коротке засідання, на якому 31-річна Соф'я Циганкова відмовилася визнавати себе винною в убивстві своїх малолітніх доньок Нікі й Мікели.

Обвинувачення жінці - дружині відомого українського піаніста Вадима Холоденка - висунули за день до того, повідомляє з Нью-Йорка кореспондент Російської служби ВВС Володимир Козловський.

Якщо пані Циганкова визнає свою провину, їй загрожує смертна кара, яка в Техасі застосовується набагато ширше, аніж у більшості інших штатів.

Холоденко і Циганкова одружилися у квітні 2010 року. У листопаді 2015 року Вадим, переможець конкурсу ім. Вана Кліберна 2013 року, подав на розлучення. Аналогічний позов згодом подала і його дружина.

Після цього вона з двома доньками мешкала у двоповерховій квартирі у Бенбруку, а Вадим Циганков знімав номер у готелі, звідки щоранку навідувався до доньок.

Текст містить подробиці, які можуть шокувати.

"Моя дружина з'їжджає з глузду"

Як йдеться у поліційному рапорті, вранці у четвер, 17 березня, Холоденко як завжди під'їхав до будинку Циганкової, щоб відвезти до школи п'ятирічну Нікі. Двері були відчинені. Зайшовши, він побачив колишню дружину, що стояла на кухні на колінах. На ній була закривавлена нічна сорочка, на зап'ястку було видно поріз, а на грудях - колоту рану.

Холоденко піднявся нагору й виявив у дитячій кімнаті тіло Ніки, а поруч - подушку, принесену зі спальні. У спальні чоловік побачив у колисці однорічну Мікелу, що теж не подавала ознак життя. Її обличчя частково закривала інша подушка. На обох подушках пізніше виявили якісь виділення.

Холоденко подзвонив до поліції і сказав: "Моя дружина з'їжджає з глузду".

Після прибуття поліціанти побачили, що вона все ще стоїть на колінах, "розгойдується взад-вперед і видає якісь звуки". Поблизу валялися два великі ножі - один зі слідами крові.

Місцевий судмедексперт констатував у дівчат ознаки насильницької смерті. Судячи з інформації у поліційному рапорті, їх, вочевидь, задушили подушками.

 

У рапорті також йдеться про те, що в минулому Циганкова зверталася до психіатрів, а за день до смерті доньок відвідала психіатричну клініку в Форт-Верті. У неї вдома виявили порожню пляшечку від нейролептика кветіапіна, який виписують при маніакально-депресивному психозі і шизофренії. У ванній кімнаті виявили ще три пляшечки із антидепресантами і заспокійливими.

 

Вона раптом запитала у поліціантів: "Я з дітьми нічого поганого не зробила?"

Зараз Циганкова перебуває під наглядом у медичному відділі місцевої в'язниці.

Коли її запитали у лікарні про причину поранень, вона відповіла: "Я думаю, я вкоротила собі віку". Вона пам'ятала, що порізалася ножем і випила багато таблеток. Як йдеться у рапорті, "вона сказала, що не хоче більше жити".

У її автомобілі Ford Focus знайшли вимазані кров'ю простирадла. Під заднім бампером лежала валіза, яка підпирала ганчір'я, засунуте у вихлопну трубу.

Крім матері, останньою людиною, яка бачила дівчаток живими, була їхня няня Людмила Мадмусаєва. Циганкова розповіла, що коли вона повернулася додому близько 9 вечора минулої середи, няня вже вклала Мікелу спати і одягала на Нікі піжаму. Мати відпустила її і вклала Нікі спати.

Більше вона, за її словами, нічого не пам'ятає.

Просмотров: 658 | Добавил: mia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: