Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Каданс

04:24 Пятница 29.03.2024
Главная » 2016 » Апрель » 18 » Вчені розкрили таємниці голосу легендарного Фредді Мерк'юрі
19:03
Вчені розкрили таємниці голосу легендарного Фредді Мерк'юрі

Співака вирізняло незвично нерівне і швидке вібрато

Фахівці з акустики з Австрії, Чехії та Швеції проаналізували архівні записи соліста групи Queen Фредді Мерк'юрі, а також рок-співака, який його імітує, і з'ясували, в чому саме полягає унікальність його голосу. Свої дослідження вони представили в журналі Logopedics Phoniatrics Vocology.

Науковці досліджували спотворення голосу, які Мерк'юрі здійснював під час особливого співу з "риком". Змусивши сучасного співака зімітувати цю манеру легендарного рокера, воксологи записали на відео те, що відбувається з його гортанню зі швидкістю 4 тис. кадрів в секунду.

З'ясувалося, що соліст Queen співав майже в тій же манері, що і майстри тувинського горлового співу: у нього тремтіли не тільки голосові, але і вентрикулярні складки (псевдоголосові зв'язки слизової оболонки, розташовані прямо над істинними голосовими зв'язками - 5.ua). Нарешті, Мерк'юрі відрізняло незвично нерівне і швидке вібрато.

Окрім того, вчені не підтвердили чутки про діапазон голосу співака в 4 октави. "Голос Фредді Мерк'юрі - в межах норми для здорової дорослої людини - не більше і не менше", - заявив провідний автор статті воксолог Крістіан Хербст.

Всупереч популярному образу співака, Мерк'юрі, швидше за все, був баритоном, який співав як тенор, майстерно керуючи своїм голосом. Відомо, що він відхилив пропозицію заспівати баритоном в дуеті із зіркою опери Монсеррат Кабальє: Меркьюрі побоювався, що шанувальники не впізнають його голосу.

Відомо, що Queen - британський рок-гурт, який прославився в середині 1970-х років. Це також і один з найбільш успішних колективів в історії рок-музики. Її учасниками були Джон Дікон, Брайан Мей, Роджер Тейлор і Фредді Мерк'юрі - вокаліст і "обличчя" групи до своєї смерті в 1991 році. Гурт Queen виступає досі. 

Як повідомляв 5.ua, у жовтні 2015 року молдавські фермери акапелла переспівали пісню Queen

Просмотров: 1191 | Добавил: mia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: