Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Каданс

08:16 Вторник 16.04.2024
Главная » 2017 » Май » 4 » Легендарний музикант помер на концерті на честь свого 70-річчя
09:19
Легендарний музикант помер на концерті на честь свого 70-річчя

Легендарний гітарист Брюс Хемптон помер прямо на концерті на честь свого 70-річчя. 

У музиканта стався серцевий напад у понеділок, 1 травня, на сцені Fox Theater в Атланті, штат Джорджія, передає Daily Mail.

Зазначається, що Хемптону стало погано під час виконання на біс пісні "Turn on Your Lovelight". 

Це сталося на святкуванні його ювілею - концерті під назвою "Хемптону - 70: вітаємо Полковника Брюса Хемптона" (Hampton 70: A Celebration of Col. Bruce Hampton).
Музиканти, які знаходилися на сцені, серед яких були учасники груп Tedeschi Trucks, WidespreadPanic, Phish, віднесли непритомного ювіляра за сцену, а актор Біллі Боб Торнтон, який брав участь у концерті, вибачився перед глядачами.

Лікарі швидкої допомоги доставили Брюса в госпіталь, де він помер. Оголошення про смерть з'явилося на офіційній сторінці музиканта в соцмережах, багато хто висловив свої співчуття, а колишній колега Хемптона Джефф Мосієр заявив, що "ніколи не міг уявити більш радісного відходу із життя".

Нагадаємо, Брюс Хемптон (чиє справжнє ім'я Густав Берглунд III) народився у Теннессі. У 1960-х зібрав свою першу авангардну групу Hampton Grease Band, яка виступала разом із Grateful Dead. Тоді він виходив на сцену під псевдонімом Полковник Хемптон Б. Коулз. Хемптона називали "дідусем джем-бендів", оскільки він був натхненником імпровізаційних рок-концертів 1990-х.

Сам він із 1994 року виступав у складі прогресив-рок-джаз-дуету Fiji Mariners, брав участь у створенні багатьох інших колективів.

Про його вплив на свою творчість заявляли Дейв Метьюз, групи Blues Traveler and Phish, а блюзова співачка Сьюзен Тедескі навіть написала про нього пісню "Hampmotized". 

У 2012 році губернатор штату Джорджія нагородив Хемптона за внесок у галузі мистецтва і гуманітарних наук.


 

Джерело
Просмотров: 629 | Добавил: mia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: