Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Каданс

06:16 Вторник 16.04.2024
Главная » 2016 » Апрель » 1 » 31 березня народився Йоганн Себастьян Бах
14:19
31 березня народився Йоганн Себастьян Бах

31 березня народився Йоганн Себастьян Бах - німецький композитор, органіст і скрипаль, представник стилю бароко, один із творців світової музичної класики, вважається одним із найвидатніших композиторів світу.

Його роботи давали натхнення майже кожному композитору європейської традиції, від Моцарта до Шенберґа. Він узагальнив досягнення музичного мистецтва перехідного періоду від бароко до класицизму, а в майстерності поліфонії і контрапункту не мав собі рівних серед сучасників.

Творча спадщина Йоганна Себастьяна Баха надзвичайно велика, охоплює понад 1000 композицій, з них 320 світських і духовних кантат, багато мес, «Різдвяна» й «Великодня» ораторії, численні хорали, мотети, інструментальні твори та інші.

Складною виявилася доля його спадщини. За життя Баха добре знали, проте після смерті композитора його ім'я і музику почали забувати. Справжній інтерес до його творчості виник лише у 1820-ті роки.

Генерація композиторів-романтиків, що народилась у 1810-ті роки, прийняла Бахівські композиції як поетичну музику і взяла їх собі за взірець. Фелікс Мендельсон-Бартольді, Роберт Шуман, Фредерік Шопен, Ференц Ліст вважали твори Баха стимулом і прикладом для власної творчості.

До вашої уваги Йоганн Себастьян Бах, Rostropovich plays the Prelude from Bach's Cello Suite No. 1

Просмотров: 724 | Добавил: mia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: